آزمایش خون همچنین می تواند نشان دهد که آیا در گذشته هپاتیت B داشته اید، حتی اگر عفونت به خودی خود بهبود یافته باشد.
پزشک شما همچنین ممکن است بخواهد آزمایشاتی را انجام دهد تا ببیند آیا کبد شما آسیب دیده است یا خیر.این می تواند شامل آزمایش خون یا آزمایش هایی برای اندازه گیری سفتی کبد باشد. برخی افراد ممکن است بیوپسی کبد دریافت کنند. برای این آزمایش، پزشک سوزنی را وارد کبد می کند و نمونه کوچکی از بافت را خارج می کند. نمونه نشان می دهد که آسیب چقدر شدید است.
هپاتیت B چگونه درمان می شود؟
اکثر افراد مبتلا به هپاتیت B حاد نیازی به درمان ندارند. بدن معمولاً در عرض 6 ماه خود به خود از شر عفونت خلاص می شود.
اگر به هپاتیت مزمن مبتلا هستید، یعنی ویروس پس از 6 ماه از بین نرفته است، ممکن است پزشک مصرف دارو را به شما پیشنهاد دهد. با این حال، همه افراد مبتلا به هپاتیت B مزمن به درمان فوری نیاز ندارند. اگر پزشک شما تصمیم بگیرد که نیازی به شروع فوری درمان ندارید، به مرور زمان شما را تحت نظر خواهد گرفت. این شامل انجام منظم آزمایش خون است. اگر آزمایشها نشان میدهد که ویروس آسیب بیشتری به کبد شما وارد میکند یا اگر علائم جدیدی دارید، ممکن است در آن زمان دارو را شروع کنید.برای افرادی که نیاز به درمان دارند، معمولاً دارویی است که با ویروس مبارزه می کند، به نام «ضد ویروس». افرادی که از داروهای ضد ویروسی استفاده می کنند معمولاً برای سال ها و گاهی مادام العمر نیاز به درمان دارند. در موارد شدید، ممکن است فرد نیاز به پیوند کبد داشته باشد، اما این اتفاق نادر است. پیوند کبد جراحی برای جایگزینی کبد بیمار با یک کبد سالم است.علاوه بر درمان، پزشک یا پرستار شما ممکن است انجام آزمایش اولتراسوند را هر ۶ ماه یکبار توصیه کند. (سونوگرافی تصاویری از داخل بدن ایجاد می کند.) این برای اطمینان از عدم ابتلا به سرطان کبد است.
در صورت ابتلا به هپاتیت B مزمن چگونه می توانم از کبد خود محافظت کنم؟
●از مصرف الکل خودداری کنید
●برای هپاتیت A و سایر بیماری ها از جمله آنفولانزا و ذات الریه واکسینه شوید
●قبل از مصرف داروهای مسکن بدون نسخه از پزشک یا پرستار خود سوال کنید. (این داروها گاهی اوقات می توانند به کبد آسیب برسانند.)
چگونه می توانم ازانتقال دادن بیماری به افراد دیگر جلوگیری کنم؟
اگر عفونت فعال هپاتیت B دارید، می توانید شانس خود را برای انتشار ویروس کاهش دهید اگر:
●اطمینان حاصل کنید که خانواده و دوستان نزدیک شما آزمایش و واکسن هپاتیت B را دریافت کنند
●هر بار که رابطه جنسی دارید از کاندوم لاتکس استفاده کنید
● تیغ، مسواک یا هر چیزی که ممکن است روی آن خون باشد را به اشتراک نگذارید
●از سوزن یا سرنگ مشترک استفاده نکنید
●از بانداژ برای پوشاندن بریدگی ها و زخم های باز استفاده کنید
●قطره های خون خود را با مخلوطی از سفید کننده و آب از روی اشیا پاک کنید. برای مخلوط 9 آب ویک وایتکس استفادهکنید .
افراد مبتلا به هپاتیت B هنوز هم می توانند با خیال راحت در آغوش گرفته و ببوسند و همچنین فنجان یا ظروف غذا خوردن را به اشتراک بگذارند. هپاتیت B نیز از طریق سرفه یا عطسه منتقل نمی شود.
چه اقداماتی را باید قبل از بارداری انجام دهم؟
اگر هپاتیت B مزمن دارید و می خواهید باردار شوید، ابتدا با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. ممکن است چندین ماه قبل از زایمان نیاز به درمان دارویی داشته باشید. علاوه بر این، هنگام زایمان، کودک شما باید فورا واکسن های ویژه دریافت کند. این واکسن ها از کودک شما در برابر عفونت محافظت می کند. بعلاوه، کودک شما در 1 یا 2 ماهگی واکسن و واکسن دیگری را در 6 ماهگی دریافت می کند. آزمایش بین 9 تا 12 ماهگی نشان می دهد که آیا نوزاد به این بیماری مبتلا است یا خیر. پزشک شما تصمیم خواهد گرفت که آیا در آن زمان به تزریق واکسن بیشتری نیاز دارد یا خیر.
هپاتیت C
اکثر افراد آلوده به ویروس هپاتیت C علائمی ندارند یا فقط علائم خفیفی دارند، بنابراین همیشه نمی دانند که آلوده هستند.در برخی افراد، با گذشت زمان، عفونت مزمن با ویروس هپاتیت C می تواند به کبد آسیب برساند و منجر به سیروز شود. نوشیدن الکل، اضافه وزن و استفاده از ماری جوانا خطر ابتلا به سیروز را افزایش می دهد.
انتقال هپاتیت C
بسیاری از افراد مبتلا به عفونت هپاتیت C اکنون می دانند که چگونه آلوده شده اند. ویروس هپاتیت C از طریق تماس با خون منتقل می شود. رایج ترین راه هایی که افراد مبتلا می شوند عبارتند از:
●استفاده از سوزنها، سرنگها یا سایر لوازمی که برای تزریق مواد مخدر استفاده میشوند
● دریافت خون قبل از سال 1990، زمانی که خون به طور معمول برای هپاتیت C یا سایر عفونت ها آزمایش نمی شد.
● رابطه جنسی با فرد مبتلا
همچنین ممکن است به ویروس هپاتیت C مبتلا شود اگر :
● انجام سوراخ کردن بدن یا خالکوبی با تجهیزات نامناسب ضدعفونی شده
●نی های مشترک مورد استفاده در مصرف کوکایین کوکائین
●مسواک، تیغ، یا چیزهای دیگری که ممکن است روی آنها خون باشد مشترک استفاده کنید
●گیر کردن با یک جسم تیز که خون آلوده روی آن است (همانطور که ممکن است در یک محیط درمانی اتفاق بیفتد)
زنان باردار حدود 5 درصد احتمال دارد که ویروس را به جنین در حال رشد منتقل کنند.
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه هر یک از فعالیت های زیر منجر به انتقال هپاتیت C شود وجود ندارد:
●بوسیدن یا در آغوش گرفتن
●عطسه یا سرفه کردن
●تماس گاه به گاه یا تماس دیگری که شامل خون نباشد
●به اشتراک گذاشتن غذا، آب، ظروف غذاخوری، یا لیوان نوشیدنی
عفونت حاد در مقابل عفونت مزمن هپاتیت C هنگامی که افراد برای اولین بار به ویروس هپاتیت C مبتلا می شوند، به چیزی مبتلا می شوند که عفونت حاد نامیده می شود. برخی از افراد می توانند در این مرحله با عفونت مبارزه کرده و درمان شوند. اما بیشتر افراد 60 تا 80 درصد از افراد مبتلا به عفونت مزمن مبتلا می شوند. این بدان معناست که ویروس در بدن آنها فعال باقی می ماند، حتی اگر ندانند که به آن مبتلا هستند.