چرا رژیم غذایی در دیابت مهم است؟
رژیم غذایی مهم است زیرا بخشی از درمان دیابت است. بسیاری از افراد برای کمک به درمان دیابت خود نیاز به تغییر آنچه می خورند و میزان مصرف خود دارند. برای افراد مهم است که دیابت خود را درمان کنند تا:
●قند خون خود را در حد طبیعی یا نزدیک به آن نگه دارید
●جلوگیری از مشکلات طولانی مدت، مانند مشکلات قلبی یا کلیوی، که ممکن است در افراد مبتلا به دیابت رخ دهد
تغییر رژیم غذایی می تواند به درمان چاقی، فشار خون بالا و کلسترول بالا نیز کمک کند. این شرایط می تواند افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار دهد و می تواند منجر به مشکلات بعدی مانند حمله قلبی یا سکته شود.
چه کسی برای تغییر رژیم غذایی با من همکاری می کند؟
پزشک یا پرستار با شما همکاری خواهد کرد تا یک برنامه غذایی برای تغییر رژیم غذایی شما تنظیم کند. آن ها همچنین ممکن است توصیه کنند که با یک "متخصص تغذیه" کار کنید. متخصص تغذیه متخصص در زمینه غذا و غذا خوردن است.
آیا باید هر روز در ساعات مشخصی غذا بخورم؟
زمان و تعداد دفعات غذا خوردن تا حدی به داروهای دیابتی که مصرف می کنید بستگی دارد. مثلا:
●افرادی که تقریباً همان مقدار انسولین را در زمان مشخصی در روز مصرف می کنند (به نام "رژیم ثابت") باید وعده های غذایی خود را در زمان های مشخصی بخورند. این موضوع در مورد افرادی که از قرص هایی مانند سولفونیل اوره استفاده می کنند که سطح انسولین را افزایش می دهد نیز صادق است. خوردن وعده های غذایی در زمان معین هر روز به جلوگیری از افت قند خون کمک می کند.
●افرادی که دوز و زمان انسولین خود را هر روز تنظیم می کنند (به نام "رژیم انعطاف پذیر") مجبور نیستند همیشه وعده های غذایی خود را همزمان بخورند. دلیل آن این است که آن ها می توانند دوز انسولین خود را برای قبل از برنامه ریزی برای خوردن زمان بندی کنند و همچنین دوز را برای مقداری که قصد غذا خوردن دارند تنظیم کنند.
●افرادی که داروهایی مصرف میکنند که معمولاً باعث کاهش قند خون نمیشوند، مانند متفورمین، مجبور نیستند هر روز وعدههای غذایی خود را در یک ساعت معین بخورند.
هنگام برنامه ریزی برای خوردن چه چیزی باید به آن فکر کنم؟
بدن ما غذایی که می خوریم را به قطعات کوچکی به نام کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها تجزیه می کند.
هنگام برنامه ریزی برای خوردن، افراد مبتلا به دیابت باید به موارد زیر فکر کنند:
●کربوهیدرات ها (یا "کربوهیدرات ها") - کربوهیدرات ها، قندهایی هستند که بدن ما برای انرژی استفاده می کند، می تواند سطح قند خون فرد را افزایش دهد. پزشک، پرستار یا متخصص تغذیه به شما می گوید که در هر وعده غذایی یا میان وعده چه مقدار کربوهیدرات باید بخورید. غذاهایی که کربوهیدرات دارند عبارتند از:
• نان، ماکارونی و برنج
•سبزیجات و میوه ها
•غذاهای روزانه
•غذاها و نوشیدنی ها با شکر اضافه شده
بهتر است کربوهیدرات های خود را از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و شیر کم چرب دریافت کنید. بهتر است از نوشیدنی های حاوی قند اضافه شده مانند نوشابه، آب میوه و نوشیدنی های ورزشی خودداری کنید.
●پروتئین : پزشک، پرستار یا متخصص تغذیه به شما می گوید که هر روز چه مقدار پروتئین باید بخورید. بهتر است از گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، لوبیا، نخود فرنگی، محصولات سویا، آجیل و دانه ها استفاده کنید.
●چربی ها : نوع چربی که می خورید مهمتر از مقدار چربی است. چربی های "اشباع" و "ترانس" می توانند خطر ابتلا به مشکلات قلبی مانند حمله قلبی را افزایش دهند.
●غذاهایی که دارای چربی های اشباع شده هستند عبارتند از: گوشت، کره، پنیر و بستنی.
●غذاهایی که دارای چربی ترانس هستند شامل غذاهای فرآوری شده با "روغن های هیدروژنه جزئی" در لیست مواد تشکیل دهنده است. این ممکن است شامل غذاهای سرخ شده، کلوچه های خریداری شده از فروشگاه، کلوچه، پای و کیک باشد.
چربی های «تک غیراشباع» و «چند غیراشباع» برای شما بهتر هستند. غذاهای دارای این نوع چربی ها شامل ماهی، آووکادو، روغن زیتون و آجیل است.
●کالری : افراد باید هر روز مقدار مشخصی کالری مصرف کنند تا وزن خود را ثابت نگه دارند. افرادی که اضافه وزن دارند و می خواهند وزن کم کنند باید کالری کمتری در روز مصرف کنند.
●فیبر : خوردن غذاهای حاوی فیبر زیاد می تواند به کنترل سطح قند خون فرد کمک کند. غذاهایی که فیبر زیادی دارند عبارتند از سیب، لوبیا سبز، نخود، لوبیا، عدس، آجیل، بلغور جو دوسر و غلات کامل.
●نمک : افرادی که فشار خون بالا دارند نباید غذاهای حاوی نمک زیادی (که سدیم نیز نامیده می شود) مصرف کنند. افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز باید از غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزیجات و لبنیات کم چرب استفاده کنند.
همچنین نوشیدنی هایی که دارای آب میوه یا نوشابه هستند می توانند سطح قند خون را افزایش دهند.