نفرکتومی

راهنمای خودمراقبتی بیماران تحت جراحی نفرکتومی

بيمار گرامی / همراه عزيز : باسلام و آرزوی سلامتی شما

با مطالعه نوشتار حاضر ابتدا با ماهيت بيماری تان و سپس با نحوۀ مراقبت از خود آشنا می شويد.


مقدمه

به برداشتن تمامی کلیه یا قسمتی از آن از طریق جراحی نفرکتومی می گویند. اگر بخشی از یک کلیه برداشته شود به آن نفرکتومی پارشیال گفته می شود.

در چه مواقعی از این عمل استفاده می گردد؟

1. سرطان کلیه

2. وجود سنگ های بزرگ در کلیه در حضور عفونت مقاوم به درمان

3. ندرتا نارسایی پیشرفته کلیه و کوچک بودن کلیه که سبب بالا رفتن فشار خون مقاوم به درمان می شود.

4. عفونتی که با آنتی بیوتیک درمانی، مداوا نگردد و باعث صدمه به بافت کلیه شود.


مراقبت های بعد از عمل جراحی

از روز دوم بعد از عمل با کمک از تخت خارج شوید و شروع به قدم زدن نمایید. انجام تنفس عمیق و راه رفتن و حرکت در تخت به کاهش عوارض تنفسی بعد عمل به شما کمک خواهد کرد.

ممکن است به مدت 5 تا 3 روز در بیمارستان بستری باشید. یک لوله را به مدت چند روز داخل مثانه شما می گذارند تا ادرار تخلیه گردد و فشار کم شود. این لوله ادراری قبل از ترخیص شما، خارج می گردد.

در طول دو هفته اول بعد از عمل، به انجام فعالیت سبک مثل پیاده روی تشویق می شوید. از فعالیت های سنگین مثل وزنه برداری در6 هفته اول بعد از عمل اجتناب کنید. پس از آن، طبق دستور پزشک خود، آرام آرام کارهای سنگین تر را شروع کنید. از انجام ورزش های تماسی(کشتی و ...) که می تواند کلیه باقی مانده را به خطر بیندازد خودداری نمایید.

زمان استحمام بعد از عمل را از پزشک خود سوال نمایید.

حذف یک کلیه ممکن است عملکرد کلیوی شما را کاهش دهد و سبب می شود هنگام مصرف دارو با مشکلاتی روبرو شوید. از پزشکتان بخواهید که لیستی از داروهایی که نباید در این دوران مصرف کنید، را به شما بدهد و در بستری های بعدی آن را یادآور شوید.

داروهای حاوی استامینوفن و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (مثل ایبوپروفن) جزء داروهایی می باشند که نباید مصرف کنید.

ممکن است تا چند روز پس از عمل ادرار خون آبه ای داشته باشید که جای نگرانی نیست.

رژیم غذایی

در صورتی که محدودیت غذایی در رابطه با علت زمینه ای نفرکتومی وجود ندارد، می تواند از رژیم غذایی معمولی استفاده کنید. از پزشک خود سوال نمایید.

در صورتی که محدودیتی در مصرف مایعات در رابطه با بیماری اصلی یا زمینه ای ندارید می توانید روزانه 8-10 لیوان آب مصرف کنید. از پزشک خود سوال نمایید.

تعویض پانسمان

در صورت التهاب، قرمزی، گرمی و خروج ترشحات از محل عمل فورا به پزشک خود مراجعه کنید.

چند روز اول پس از عمل وله ای به نام درن در پهلوی بیمار است که باعث دفع ترشحات از محل عمل می شود. بهتر است روزانه پانسمان انجام شود. پس از خروج درن پانسمان یک روز در میان تا یک هفته انجام شود.

علائم هشدار دهنده

در صورت داشتن علائم زیر فورا به پزشک خود و یا نزدیک ترین اورژانس محل سکونت مراجعه نمایید:

تب بیشتر از 37/8 درجه سانتی گراد، حالت تهوع یا استفراغ، ضعیف شدید و غیرمعمول، زخم دارای ترشح، خونریزی، گرمی و التهاب، تنگی نفس و کوتاهی تنفس، افزایش ناگهانی در برون ده ادراری و درد پهلو.


Empty
Click + to add content
DNN