آیا افراد مبتلا به فشار خون بالا می توانند بارداری طبیعی داشته باشند؟
آره. اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا بارداری طبیعی خواهند داشت. اما افراد مبتلا به فشار خون بالا شانس بیشتری برای داشتن مشکلات خاصی در دوران بارداری دارند، مانند:
●پره اکلامپسی : افراد مبتلا به پره اکلامپسی فشار خون بالا و پروتئین بیش از حد در ادرار خود دارند یا مشکلاتی در اندام های خاص دارند. پره اکلامپسی معمولاً در نیمه دوم بارداری اتفاق می افتد و می تواند یک وضعیت خطرناک باشد. می تواند باعث مشکلاتی در رشد کودک در رحم مادر شود. همچنین می تواند بر کبد، کلیه ها، خون، قلب، چشم ها و سیستم عصبی مادر تأثیر بگذارد.
● جداشدگی جفت : جفت عضوی در داخل رحم است که مواد مغذی و اکسیژن را به کودک می رساند و مواد زائد را می برد. به دیواره داخلی رحم چسبیده است. جدا شدن جفت زمانی است که قسمتی یا تمام جفت قبل از تولد نوزاد از رحم جدا می شود. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است نوزاد مواد مغذی و اکسیژن کافی دریافت نکند.
●آهسته شدن رشد کودک : کودک می تواند کوچک باشد و رشد طبیعی نداشته باشد.
قبل از اقدام به بارداری چه باید کرد؟
قبل از اقدام به بارداری، با پزشک خود صحبت کنید. اگر داروی فشار خون مصرف می کنید و فشار خون شما به خوبی کنترل می شود، ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که قطع دارو برای شما بی خطر است. در غیر این صورت، آنها برای کنترل فشار خون با شما همکاری خواهند کرد. این ممکن است شامل تغییر دوز یا تغییر داروی دیگر باشد.
آیا سبک زندگی من با فشار خون من ارتباط دارد؟
کارهایی که انجام می دهید و غذاهایی که می خورید تأثیر زیادی بر فشار خون و سلامت کلی شما دارند. پیروی از سبک زندگی صحیح می تواند:
●فشار خون خود را در وهله اول کاهش دهید یا از ابتلا به فشار خون جلوگیری کنید
●نیاز خود را به داروهای فشار خون کاهش دهید
● دارو را برای فشار خون بالااستفاده کنید
●اگر شما یک حمله قلبی یا سکته مغزی دارید یا بیماری کلیوی دارید، فشارخون را پایین بیاورید
کدام سبک زندگی به کاهش فشار خون من کمک می کند؟
این چیزی است که می توانید انجام دهید:
●کاهش وزن (اگر اضافه وزن دارید)
●رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات و لبنیات کم چرب و کم گوشت، شیرینی ها و غلات تصفیه شده را انتخاب کنید.
● خوردن نمک کمتر (سدیم)
●در اکثر روزهای هفته حداقل 30 دقیقه در روز کاری فعال انجام دهید
● مقدار الکل را که می نوشیدید محدود کنید
اگر فشار خون بالا دارید، این نیز بسیار مهم است که سیگار را ترک کنید (اگر سیگار نکشید). ترک سیگار ممکن است فشار خون شما را پایین نیاورد. اما احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می دهد و به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید و عمر طولانی تری داشته باشید.
تغییرات ذکر شده در بالا ممکن است اهسته به نظر برسد ، اما نگران نباشید. لازم نیست همه چیز را به یکباره تغییر دهید. کلید بهبود شیوه زندگی شما این است که "شروع به پایین و آهسته" کنید. 1 چیز کوچک، خاص را انتخاب کنید تا تغییر دهید و سعی کنید آن را برای مدت زمان طولانی انجام دهید. اگر برای شما مفید است، این کار را تا زمانی که به عادت تبدیل شود ادامه دهید. اگر نشد، تسلیم نشوید. چیز دیگری را برای تغییر انتخاب کنید و ببینید که چگونه پیش می رود.
به عنوان مثال، فرض کنید که می خواهید رژیم غذایی خود را بهبود ببخشید. اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه چیزبرگر و سیب زمینی سرخ کرده می خورید، نمی توانید از یک روز به روز دیگر فقط به خوردن سالاد روی بیاورید. وقتی افراد سعی می کنند تغییراتی را به این شکل ایجاد کنند، اغلب شکست می خورند. سپس آنها احساس ناامیدی می کنند و تمایل به تسلیم شدن دارند. بنابراین به جای اینکه سعی کنید همه چیز را در یک روز در مورد رژیم غذایی خود تغییر دهید، 1 یا 2 چیز کوچک را در مورد رژیم غذایی خود تغییر دهید و به خود فرصت دهید تا به این تغییرات عادت کنید. به عنوان مثال، نگه داشتن Cheeseburger، اما سیب زمینی سرخ کرده را ترک کنید. یا همان چیزها را بخورید اما سهم خود را نصف کنید.
همانطور که چیزهایی را پیدا می کنید که می توانید آن ها را تغییر دهید و به آنها پایبند باشید، به اضافه کردن تغییرات جدید ادامه دهید. با گذشت زمان، خواهید دید که در واقع می توانید تغییرات زیادی داشته باشید. شما فقط باید به آرامی به تغییرات استفاده کنید.
کاهش وزن
وقتی مردم به کاهش وزن فکر می کنند، گاهی اوقات آن را پیچیده تر از آنچه هست می کنند. برای کاهش وزن، یا باید کمتر غذا بخورید یا بیشتر حرکت کنید. اگر هر دوی این کارها را انجام دهید، حتی بهتر است. اما هیچ رژیم غذایی یا فعالیتی برای کاهش وزن وجود ندارد که بهتر از هر رژیم دیگری باشد. هنگامی که به کاهش وزن می رسد، مؤثرترین برنامه یکی از مواردی است که شما با آن مواجه خواهید شد.
رژیم غذایی خود را بهبود بخشید
هیچ رژیم غذایی واحدی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. اما به طور کلی، یک رژیم غذایی سالم می تواند شامل موارد زیر باشد:
●میزان میوه، سبزیجات و غلات کامل
●برخی لوبیا، نخود، عدس، نخود و غذاهای مشابه
●بعضی از مغزها مانند گردو، بادام و بادام زمینی
●شیر و فرآورده های شیر بدون چربی یا کم چرب
● برخی از ماهی ها
برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن یا اجتناب از شکر، شیرینیها، گوشت و غلات تصفیه شده نیز مهم است. (غلات تصفیه شده در نان سفید، برنج سفید، اکثر اشکال ماکارونی و اکثر غذاهای بسته بندی شده "میان وعده" یافت می شود.)
آیا در دوران بارداری آزمایش خواهم داد؟
بله، در هر ویزیت، پزشک یا پرستار فشار خون و رشد کودک شما را بررسی می کند. همچنین آزمایشاتی برای بررسی سلامت کودکتان در زمان های مختلف بارداری خواهید داشت.
آیا در دوران بارداری نیاز به مصرف دارو دارم؟
بستگی به فشار خون شما دارد. اگر بسیار زیاد است، برای کنترل آن باید در دوران بارداری مصرف دارو را ادامه دهید. پزشک مطمئن می شود که داروهای فشار خونی که مصرف می کنید برای مصرف در دوران بارداری بی خطر است.
همچنین ممکن است پزشک به شما بگوید که در سه ماهه دوم و سوم بارداری (پس از 12 هفته) آسپرین با دوز پایین مصرف کنید. این می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش دهد. آسپرین یا سایر داروها را مصرف نکنید مگر اینکه پزشک یا پرستار به شما بگوید که بی خطر است.
در دوران بارداری مراقب چه علائمی باشم؟
پزشک یا پرستار شما در مورد چگونگی تشخیص علائم پره اکلامپسی یا جدا شدن جفت یا سایر مشکلات در دوران بارداری با شما صحبت خواهد کرد.
فورا با پزشک یا پرستار خود تماس بگیرید اگر
●حس نمی کنید کودکتان مثل همیشه حرکت کند.
●شما شروع به انقباضات می کنید. انقباض زمانی است که عضله رحم منقبض می شود. این می تواند باعث درد شود و شکم شما را سفت کند.
●شما درد شکم دارید.
●خونریزی از واژن دارید.
●علائم پره اکلامپسی را دارید. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
•یک سردرد بد
•تغییرات در بینایی، مانند تاری دید یا چشمک زدن چراغ ها
•درد در قسمت فوقانی شکم
آیا می توانم زایمان طبیعی داشته باشم؟
بله، اکثر افراد می توانند زایمان طبیعی طبیعی داشته باشند.
آیا کودک من سالم خواهد بود؟
اگر در دوران بارداری دچار فشار خون بالا هستید، احتمال زایمان زودتر از حد طبیعی بیشتر است. این به این دلیل است که اگر شما مبتلا به پره اکلامپسی، جداشدن جفت یا نوزادی هستید که نسبت به سن خود کوچک است، ممکن است پزشک نیاز به زایمان زودهنگام داشته باشد. اما اگر فشار خون شما در دوران بارداری تحت کنترل باشد، به احتمال زیاد کودک شما سالم خواهد بود.
بعد از زایمان چه اتفاقی خواهد افتاد؟
پس از زایمان، پزشک یا پرستار شما همچنان فشار خون شما را بررسی می کند. آنها همچنین از شما می خواهند چند روز بعد برای بررسی فشار خون مراجعه کنید یا خودتان در خانه فشار خون خود را چک کنید. این به این دلیل است که گاهی اوقات فشار خون بلافاصله پس از زایمان کاهش می یابد اما دوباره افزایش می یابد. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است پزشک شروع مجدد داروی فشار خون (اگر در دوران بارداری آن را قطع کرد) یا تغییر دارو را توصیه کند.