اگر دیابت دارم چگونه باید برای بارداری آماده شوم؟
اگر می خواهید باردار شوید، بسیار مهم است که قبل از شروع تلاش برای بارداری با پزشک خود صحبت کنید. شما باید به پزشک مراقبت های اولیه و احتمالاً یک متخصص زنان و زایمان (پزشکی که از افراد باردار مراقبت می کند) مراجعه کنید. اگر به یک متخصص غدد (پزشکی که دیابت شما را مدیریت می کند) مراجعه می کنید، باید برنامه بارداری خود را نیز به آن ها ذکر کنید. این پزشکان می توانند اطمینان حاصل کنند که شما تمام تلاش خود را برای داشتن یک نوزاد سالم انجام می دهید.
قبل از شروع تلاش برای باردار شدن، باید از نزدیک با تیم مراقبت های بهداشتی خود همکاری کنید تا قند خون خود را تا حد امکان به حد طبیعی نزدیک کنید. این ممکن است به معنای استفاده از انسولین بیشتر باشد، اگر قبلاً از آن استفاده می کنید. یا اگر قبلاً از انسولین استفاده نکرده اید، به انسولین تغییر دهید. بعلاوه، ممکن است لازم باشد شیوه غذا خوردن خود را تغییر دهید.
سطح طبیعی قند خون به جلوگیری از سقط جنین و نقایص مادرزادی کمک می کند.
همچنین باید در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، از جمله مکمل ها یا داروهای گیاهی، با پزشک خود صحبت کنید. اگر از داروهایی استفاده میکنید که مصرف آنها در دوران بارداری بیخطر نیست، ممکن است لازم باشد آنها را قطع یا قطع کنید.
قبل از اقدام به بارداری مصرف کدام داروها را قطع کنم؟
شما باید:
●مصرف برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا یا بیماری کلیوی را متوقف کنید. بسیار مهم است که داروهایی به نام مهارکنندههای آنزیم تبدیلکننده آنژیوتانسین (که معمولاً «مهارکنندههای ACE» نامیده میشوند) و مسدودکنندههای گیرنده آنژیوتانسین (معمولاً «ARB» نامیده میشوند) را متوقف کنید. این داروها می توانند باعث نقص مادرزادی شوند.
اما داروهای فشار خون خود را به تنهایی قطع نکنید. فشار خون بالا می تواند مضر باشد. پزشک شما را به یک داروی فشار خون تغییر می دهد که مصرف آن در دوران بارداری بی خطر است.
●مصرف داروهایی به نام استاتین که برای کاهش کلسترول استفاده می شود را متوقف کنید. این داروها در افراد باردار به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. اما پزشکان توصیه می کنند که اکثر افراد مصرف آنها را در دوران بارداری متوقف کنند، زیرا این احتمال وجود دارد که بر رشد کودک تأثیر بگذارند.
داروی استاتین خود را به تنهایی قطع نکنید. پزشک به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا شما یکی از معدود افرادی هستید که باید این دارو را ادامه دهید.
به یاد داشته باشید، زمانی که متوجه میشوید که باردار هستید، کودک شما شروع به تشکیل بسیاری از اعضای مهم بدن کرده است. به همین دلیل است که با اطلاع از بارداری خود، قطع مصرف داروهایی که ممکن است مضر باشند کافی نیست.
اگر در حین مصرف هر دارویی باردار شدید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید. آنها می توانند خطرات احتمالی را برای کودک شما توضیح دهند و به شما کمک کنند تا بهترین راه را برای پیشرفت تصمیم بگیرید.
قبل از شروع تلاش برای باردار شدن، پزشکان ممکن است از شما بخواهند که مصرف داروهای دیابت را که به شکل قرص هستند متوقف کنید. آنها ممکن است بخواهند به جای آن از انسولین یا یک قرص دیگر استفاده کنید.
آیا قبل از شروع اقدام برای باردار شدن به آزمایش نیاز دارم؟
بله. شما به این آزمایشات نیاز خواهید داشت:
●معاینه چشم (اگر در 12 ماه گذشته انجام نداده اید): باید از نظر بیماری چشمی به نام "رتینوپاتی دیابتی" معاینه شوید. این بیماری ناشی از دیابت است و می تواند منجر به از دست دادن بینایی یا حتی نابینایی شود. بارداری می تواند شانس شما را برای ابتلا به رتینوپاتی دیابتی افزایش دهد و اگر قبلاً آن را داشته باشید، می تواند وضعیت را بدتر کند. اگر به رتینوپاتی دیابتی شدید مبتلا هستید، ممکن است نیاز به درمان این عارضه قبل از بارداری داشته باشید.
●آزمایش خون و ادرار برای بررسی سلامت کلیه ها: افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیماری کلیوی هستند. بارداری می تواند بیماری کلیوی را بدتر کند.
●چک فشار خون: داشتن فشار خون بالا در دوران بارداری می تواند برای شما و کودکتان مشکلاتی ایجاد کند. اگر فشار خون شما بیش از حد بالا باشد، پزشکان ممکن است داروهایی برای درمان آن به شما بدهند. اما آنها داروهایی را انتخاب می کنند که برای استفاده در دوران بارداری بی خطر هستند. برخی از داروهایی که معمولاً برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند، برای استفاده در دوران بارداری بی خطر نیستند.
●آزمایش خون برای اندازه گیری سطح هورمون تیروئید: داشتن سطح طبیعی هورمون تیروئید برای شما و کودک در حال رشد بسیار مهم است. اگر آزمایشهای شما نشان میدهد که سطح هورمون تیروئید شما خیلی بالا یا خیلی پایین است، ممکن است برای بازگرداندن آنها به حالت عادی نیاز به درمان داشته باشید.
●آزمایش ادرار برای بررسی عفونت: افراد مبتلا به دیابت ممکن است عفونت مثانه یا کلیه داشته باشند و از آن اطلاعی نداشته باشند. درمان این موارد قبل از بارداری مهم است.