دیابت در دوران بارداری قسمت اول



آیا افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 می توانند بارداری سالمی داشته باشند؟ 

اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 می توانند بارداری سالمی داشته باشند. اما اگر دیابت دارید و می خواهید باردار شوید، مهم است که سطح قند خون خود را کنترل کنید. این امر خطر ابتلا به مشکلات در دوران بارداری را کاهش می دهد.


آیا قبل از اقدام برای باردار شدن باید کاری انجام دهم؟ 

بله، اگر به فکر باردار شدن هستید و دیابت نوع 1 یا 2 دارید، قبل از شروع تلاش با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. او می تواند:

●به شما کمک می کند سطح قند خون خود را کنترل کنید
●در صورت نیاز به تغییر در داروهای خود تغییراتی ایجاد کنید - این امر به ویژه مهم است زیرا مصرف برخی از داروهای مورد استفاده در افراد دیابتی ممکن است در دوران بارداری بی خطر نباشد.
●هر گونه مشکل پزشکی که دارید را درمان کنید - برخی از افراد دیابتی مشکلات دیگری مانند مشکلات چشمی، چاقی، فشار خون بالا یا بیماری کلیوی نیز دارند. پزشک یا پرستار شما می تواند در مورد نحوه درمان این مشکلات و تأثیر آنها بر بارداری با شما صحبت کند.

دیابت در دوران بارداری چه مشکلاتی می تواند ایجاد کند؟ 

بسیاری از مشکلاتی که ممکن است رخ دهد مربوط به بالا بودن سطح قند خون است. اینها شامل مشکلاتی است که ممکن است در دوران بارداری و پس از تولد نوزاد رخ دهد:

●در اوایل، سطح بالای قند خون می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. سقط جنین زمانی است که قبل از اینکه فرد به مدت 20 هفته باردار شود، بارداری خود به خود به پایان می رسد.
●سطح قند خون بالا در اوایل ممکن است احتمال تولد نوزاد با مشکلی مانند مشکل ستون فقرات یا قلب را افزایش دهد.
●بعداً، سطح قند خون بالا می تواند احتمال بزرگ شدن بیش از حد نوزاد (سنگین تر از 9 پوند) را افزایش دهد. این یک مشکل است، زیرا یک نوزاد بزرگ اگر نتواند به راحتی از کانال زایمان عبور کند، ممکن است آسیب ببیند. یک نوزاد بزرگ نیز می تواند در حین زایمان طبیعی به بدن مادر آسیب برساند. گاهی اوقات نیاز به سزارین است (جراحی برای بیرون آوردن نوزاد).
●بالا بودن قند خون در پایان بارداری گاهی اوقات باعث می شود نوزاد بلافاصله پس از تولد دچار مشکل شود. این می تواند شامل سطوح بسیار پایین قند خون یا مسائل دیگر باشد.

سایر مشکلاتی که افراد مبتلا به دیابت در دوران بارداری ممکن است داشته باشند عبارتند از:
●خطر بیشتر زایمان زودرس – این زمانی است که نوزاد قبل از هفته 37 بارداری متولد شود.
●خطر بالاتر مشکلاتی به نام "پره اکلامپسی" و "پرفشاری خون بارداری" - افراد مبتلا به این مشکلات در دوران بارداری فشار خون بالایی دارند. آنها همچنین ممکن است پروتئین بیش از حد در ادرار خود داشته باشند یا با اندام هایی مانند کبد، کلیه ها، مغز، چشم ها یا جفت مشکل داشته باشند. (جفت اندامی است که مواد مغذی و اکسیژن را به کودک می رساند و مواد زائد را با خود می برد.) به علاوه، ممکن است کودک به خوبی رشد نکند و کوچک باشد.

چه پزشکانی در دوران بارداری از من مراقبت خواهند کرد؟ 

پزشکان مختلف در دوران بارداری از شما مراقبت خواهند کرد. یک پزشک از بارداری شما مراقبت خواهد کرد. این پزشک ممکن است بتواند از دیابت شما نیز مراقبت کند. اگر نه، در دوران بارداری به پزشک یا پرستار دیابت خود مراجعه خواهید کرد. او خواهد کرد:

●به شما بگوید که سطح قند خون شما چقدر باید باشد و هر چند وقت یکبار باید آنها را چک کنید - بسیاری از افراد باید هر روز قبل و بعد از غذا سطح قند خون خود را چک کنند.
●به شما کمک می کند تا در رژیم غذایی و داروهای خود تغییراتی ایجاد کنید تا سطح قند خون شما تحت کنترل بماند

چرا ممکن است داروهای دیابت من نیاز به تغییر داشته باشد؟ 

داروهای دیابت شما ممکن است نیاز به تغییر داشته باشند زیرا:

●افرادی که انسولین مصرف می کنند ممکن است در دوران بارداری به انسولین بیشتری نیاز داشته باشند.
●ممکن است مصرف برخی از قرص های دیابت در دوران بارداری بی خطر نباشد. افرادی که از این قرص ها استفاده می کنند باید در دوران بارداری از انسولین استفاده کنند یا از قرص دیگری استفاده کنند. پزشک به شما خواهد گفت که کدام دارو برای شما مناسب است.
●افرادی که قبلاً برای دیابت خود دارو مصرف نمی‌کنند، ممکن است نیاز به شروع مصرف داروی دیابت در دوران بارداری داشته باشند.

دیگر چگونه بارداری ممکن است بر من تأثیر بگذارد؟ 

گاهی اوقات بارداری مشکلات چشمی و کلیوی را بدتر می کند که افراد دیابتی ممکن است به آن مبتلا شوند. بارداری همچنین می تواند فشار خون بالا را بدتر کند. پزشک شما را برای این مشکلات بررسی می کند:

●انجام آزمایش خون و ادرار برای بررسی کلیه ها
●انجام معاینه چشم
●کنترل فشار خون در هر ویزیت

آیا می توانم زایمان طبیعی داشته باشم؟ 

احتمال اینکه زایمان طبیعی طبیعی داشته باشید بسیار زیاد است. اما احتمال سزارین در افراد مبتلا به دیابت بیشتر از افراد بدون دیابت است.


آیا کودک من سالم خواهد بود؟ 

اگر سطح قند خون شما تحت کنترل بوده باشد، به احتمال زیاد کودک شما سالم خواهد بود. اما پزشک کودک شما را به دقت زیر نظر دارد. این به این دلیل است که نوزادانی که مادرانشان دیابت دارند ممکن است مشکلاتی از جمله قند خون پایین یا مشکلات تنفسی داشته باشند. بیشتر این مشکلات در عرض 1 تا 2 روز خود به خود برطرف می شوند.


آیا کودک من دیابت خواهد داشت؟ 

دیابت در نوزادان بسیار نادر است. کودکانی که مادرانشان دیابت دارند، در مقایسه با کودکان مادران بدون دیابت، شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت در مراحل بعدی زندگی دارند. اما اکثر کودکانی که مادرانشان دیابت دارند، رشد نمی کنند.



Empty
Click + to add content
DNN