سیستوسکوپی

راهنمای خودمراقبتی بیماران تحت جراحی سیستوسکوپی

بيمار گرامی / همراه عزيز : باسلام و آرزوی سلامتی شما

با مطالعه نوشتار حاضر ابتدا با ماهيت بيماری تان و سپس با نحوۀ مراقبت از خود آشنا می شويد.


مقدمه

سیستوسکوپی یک روش ساده جهت بررسی سیستم ادراري است که به پزشک شما اجازه می دهد، داخل مثانه را مشاهده نماید. در طی سیستوسکوپی، پزشک می تواند داخل مثانه را براي تشخیص توده، سنگ، بی اختیاري ادراري و سایر مشکلات ادراري ببیند. در مردان سیستوسکوپی می تواند به پزشک کمک کند تا اندازه پروستات (غده اي در مردان) را تعیین کند و متوجه شود آیا پروستات موجب مشکلات ادراري شده است یا خیر. برخی سنگ هاي کلیه را می توان در هنگام سیستوسکوپی در آورد. سنگ هاي ساخته شده در کلیه می توانند از طریق حالب پائین بیایند و در درون مثانه قرار بگیرند و در آنجا گیر کنند و باعث درد شدید شوند. اگر یک سنگ یا توده جریان ادرار را از کلیه به مثانه متوقف کند، پزشک می تواند این مشکل را درطول سیستوسکوپی درمان نماید و یک لوله به نام استنت در حالب قرار دهد تا حالب را باز نگه دارد و ادرار جریان یابد. این کار از برگشت ادرار به کلیه ها جلوگیري می کنند.


آمـوزش های ویژه بعد از سیستوسکوپی

رژیم غذایی شما همان رژیم قبل از عمل خواهد بود. در صورتی که منعی براي مصرف مایعات ندارید، مایعات فراوان (روزانه 8-10 لیوان) بنوشید.

روز بعد از سیستوسکوپی می توانید استحمام نمائید.

اگر بعد از سیستوسکوپی کمی ناراحتی داشتید، طبیعی است و ممکن است به شکل احساس پر بودن مثانه یا تند تند به دستشویی رفتن باشد.

بعد از سیستوسکوپی مقداري خون در ادرار طبیعی است، مخصوصاً اگر توده اي برداشته شده باشد.

داشتن مقداري سوزش در طول پیشابراه یا به هنگام دفع ادرار، یک یا دو روز بعد از سیستوسکوپی عادي است.

این علائم می بایست در طی چند روز بهبود یابد. اگر در طی 2 یا 3 روز بهبود نیافت، به پزشک متخصص اطلاع دهید.

عوارض احتمالی

سیستوسکوپی روش بسیار ایمنی است. ممکن است مشکلات یا عوارض بسیار نادري داشته باشد، در صورتی که آگاهی داشته باشید، می توانید به پزشکان در تشخیص زودرس کمک نمایید.

بعضی خطرات مثل عفونت و خونریزي در هر نوع جراحی دیده می شود. در سیستوسکوپی این خیلی کمتر رخ می دهد.

احساس سوزش ادرار و تداوم آن در طول ادرار کردن، ممکن است به دلیل عفونت مثانه بعد از سیستوسکوپی باشد. چنین علائمی باید هر چه سریعتر اطلاع داده شود.

ادامه یافتن خون در ادرار طبیعی نیست و باید هر چه سریعتر گزارش داده شود. لخته ي خون می تواند مجراي ادراري را ببندد و از ادرار کردن جلوگیري کند. شما اگر بعد از سیستوسکوپی قادر به ادرار کردن نیستید، با پزشک خود تماس بگیرید زیرا ممکن است نیاز به برطرف کردن گرفتگی باشد.



Empty
Click + to add content
DNN