نکات بهداشتی برای سفر

بررسی کوتاهی از سفر و سلامت :

سفرهای بین المللی می توانند به تجربیات جدید و خاطرات ماندگار منجر شوند. در برخی موارد، سفر همچنین می‌تواند منجر به بروز مشکلات سلامتی شود که تهدید کننده زندگی هستند. با توجه به اینکه بیماری Coronavirus 2019 (COVID-19) در معرض تغییر است (این اطلاعات ممکن است در وب سایت www.cdc.gov قابل دسترسی باشد). عوامل خطر بالقوه برای مشکلات سلامتی مرتبط با سفر شامل قرار گرفتن در معرض ارگانیسم های عفونی، استفاده از انواع خاصی از حمل و نقل و مشارکت در فعالیت های خاص، مانند غواصی و پیاده روی در ارتفاعات در طول سفر می باشد. مشکلات سلامتی مرتبط با سفر نیز ممکن است زمانی که ما دارای بیماری از قبل هستیم در طول سفر بدتر شود. خوشبختانه، با ترکیبی از برنامه ریزی قبل از سفر، ایمن سازی ها و اقدامات احتیاطی ایمنی، می توان از اکثر مشکلات سلامتی مرتبط با سفر جلوگیری کرد. اگر قصد سفر به خارج از کشور خود را دارید، در نهایت یک ماه قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می‌تواند ایمن‌سازی، داروهای مسافرتی و نکاتی را برای سالم ماندن در طول سفر ارائه دهد یا ممکن است یک پزشک متخصص را برای برخی یا همه این ایمن‌سازی‌ها، داروها و نکات لازم به شما معرفی کند. یک نمای کلی از توصیه های مربوط به سفر و سلامت در اینجا بررسی خواهد شد. ایمن سازی برای سفر به طور جداگانه مورد بحث قرار می گیرد.


ارزیابی قبل از سفر :

 افرادی که برای سفرهای بین المللی برنامه ریزی می کنند باید به پزشک ویا کلینیک تخصصی پزشکی سفر مراجعه کنند. این ویزیت فرصتی برای بحث در مورد جزئیات خاص سفر فراهم می کند. این اطلاعات برای تدوین توصیه‌های پزشکی شخصی مرتبط با سفر ضروری است:

●مدت سفر

●فصل سفر

●کشورها و مناطقی که بازدید خواهند شد

●فعالیت های برنامه ریزی شده در طول سفر

●محل اقامت در طول سفر (به عنوان مثال هتل، خانه روستایی و اردوگاه)

ابزاری از طریق بیمارستان عمومی ماساچوست در دسترس است که به شما این امکان را می دهد که سن و مکان سفر خود را وارد کنید و سپس نکاتی از جمله چک لیستی از کارهایی را که باید قبل، در حین و بعد از سفر انجام دهید ارائه میدهد.این اطلاعات بر اساس توصیه های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (WWW.CDC.GOV) است. برای استفاده از این ابزار به وب سایت Global TravelEpiNet مراجعه کنید.

توصیه‌های پزشکی مرتبط:

هنگامی که پزشک برنامه‌های سفر و سلامت کلی شما را ارزیابی کرد، می‌تواند اطلاعاتی در مورد خطرات سلامتی که ممکن است با آنها مواجه شود ارائه دهد و برای به حداقل رساندن این خطرات توصیه‌هایی ارائه کند.

واکسن ها :

واکسن های توصیه شده برای سفر به تفصیل جداگانه مورد بحث قرار می گیرند.


اقدامات احتیاطی در مورد غذا و آب :

چندین عفونت را می توان با خوردن غذا و آب آلوده به دست آورد، از جمله اسهال عفونی (اسهال مسافران)، هپاتیت A، تب حصبه و به طور معمول در مناطقی که بهداشت و بهداشت فردی ضعیف است، اقدامات احتیاطی آب و غذا برای کاهش خطر ابتلا به این عفونت ها ضروری است. این اقدامات احتیاطی زمانی مؤثرتر خواهند بود که به صورت روزانه استفاده شوند.

آب لوله کشی که برای نوشیدن بی خطر به نظر می رسد می تواند حامل ارگانیسم های عفونت زا باشد، اما جوشاندن آب به مدت سه دقیقه و به دنبال آن خنک شدن می تواند این موجودات را از بین ببرد. همچنین می توان از تعدادی دستگاه تصفیه یا مواد ضدعفونی کننده شیمیایی (مثلاً قرص های ید یا کلر) استفاده کرد.

مسافران می توانند با استفاده از اقدامات احتیاطی زیر خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهند:

●از نوشیدن و مسواک زدن با آب لوله کشی نجوشانده خودداری کنید.

· ازنوشیدنی های حاوی یخ های ساخته شده از آب لوله کشی نجوشانده خودداری کنید.

●فقط آب لوله کشی جوشانده یا نوشیدنی های تهیه شده از آب لوله کشی جوشانده و یا نوشابه های گازدار، بنوشید.

● مراقب آب بطری محلی باشید، زیرا ممکن است شرایط ایمنی و بطری مناسب نباشد. سایر نوشیدنی ها احتمالاً ایمن تر هستند.

غذا همچنین می تواند حاوی ارگانیسم های عفونت زا باشد. با رعایت چند نکته احتیاطی غذایی، خطر عفونت را کاهش دهید:

●میوه بدون پوست نخورید. قبل از خوردن هر میوه ای را خودتان پوست بگیرید.

●سبزیجات خام نخورید.

● لبنیات غیر پاستوریزه (خام) نخورید یا ننوشید.

●گوشت، ماهی یا صدف خام یا کمیاب مصرف نکنید.


نیش حشرات و کنه: 

در مناطق خاصی از جهان، حشرات (پشه، مگس، کک، حشرات و شپش) و بندپایان (کنه ) می توانند تعدادی از عفونت های بالقوه جدی از جمله مالاریا را منتقل کنند.

قبل از سفر، باید مواد دافع حشرات بخرید تا با خود به همراه داشته باشید. بهترین آنها DEET ، پرمترین، و پیکاریدین هستند. فروشگاه های لوازم ورزشی و کمپینگ اغلب این محصولات را می فروشند.

با رعایت این نکات هر روز در سفر می توانید خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهید:

●تا حد امکان از رفتن به مناطق آلوده به حشرات و کنه اجتناب کنید.

●لباس های محافظ، از جمله پیراهن و شلوار آستین بلند بپوشید. اگر می توانید، لباس خود را با پرمترین آلوده کنید.

●از دافع حشرات و کنه که حاوی DEET یا پیکاریدین هستند استفاده کنید.

●از پشه بند روی تخت خود استفاده کنید. توری را به پرمترین آغشته کنید.

●پوست خود را مرتب چک کنید و هرگونه حشره یا کنه را از بین ببرید.

●تا حد امکان، زمان سپری کردن در خارج از منزل را پس از تاریکی به حداقل برسانید.


                                                                                                                                              بیماری های مقاربتی:

مطالعات رفتار مسافران نشان می دهد که بسیاری از افراد در طول سفر فعالیت جنسی بیشتری دارند. ویروس هپاتیت B و ویروس نقص ایمنی انسانی ( HIV ویروسی که باعث سندرم نقص ایمنی اکتسابی [ایدز])و همچنین عفونت‌های شایع‌تر مانند سوزاک، کلامیدیا و سیفلیس همگی از طریق تماس جنسی منتقل می‌شوند و اغلب در کشورهای با منابع محدود شایع‌تر هستند.اجتناب از تماس جنسی خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی را در طول سفر از بین می برد. استفاده از روش های پیشگیری مانند کاندوم لاتکس یا دیافراگم، خطر انتقال بیماری را کاهش می دهد، اگرچه خطر را از بین نمی برد.


                                                                                                     زنان باردار:

اکثر زنان می توانند در دوران بارداری ایمن سفر کنند، اگرچه نوع سفر و خطرات احتمالی سلامتی باید به صورت فردی در نظر گرفته شود. سفر هوایی هیچ گونه اثر منفی شناخته شده ای بر روی زن باردار یا جنین ندارد. زنانی که سابقه حاملگی های پر خطر داشته اند (زایمان زودرس، سقط جنین دیررس، فشار خون بالا یا سایر عوارض) باید از سفرهای طولانی در دوران بارداری فعلی خود اجتناب کنند. علاوه بر این، زنان باردار باید حتماً اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از لخته شدن خون رعایت کنند زیرا بارداری خطر لخته شدن خون را افزایش می دهد.

زنان باردار ممکن است نتوانند برخی ایمن سازی ها و آنتی بیوتیک ها را دریافت کنند. زنان بارداری که به مناطقی سفر می‌کنند که مالاریا شایع است، باید بدانند که قرار گرفتن در معرض مالاریا خطر عوارض برای خود و جنین را افزایش می‌دهد. همه داروهای ضد مالاریا برای تعیین ایمنی آنها در بارداری مورد مطالعه قرار نگرفته اند. توصیه های متخصص در مورد هدف سفر به مناطقی که مالاریا وجود دارد، ایمنی داروهای مختلف ضد مالاریا و خطرات مالاریا در بارداری باید قبل از سفر در نظر گرفته شود.

                                                                                                                                               مرجع :uptodate2023


Empty
Click + to add content
DNN